Varnostna navodila in smernice za uporabo gozdarske prikolice za manjši traktor

13. december 2023

Odlična rešitev za različne gozdarske izzive je gozdarska prikolica za manjši traktor Palms. V naši ponudbi lahko izbirate med različnimi modeli, pri čemer so modeli označeni s črko, ki predstavlja vrsto okvirja, in številko, ki označuje nosilnost.

Kompaktne in lahke gozdarske prikolice serije S

Gozdarske prikolice serije S so zasnovane za kompaktnost in lahkotnost, z nosilnostjo od 8,5 do 12 ton, odvisno od modela. Poleg maksimalne nosilnosti te prikolice omogočajo čim večji nakladalni prostor, kar je ključno za učinkovito delo v gozdu.

Večja nakladalna površina in nosilnost gozdarskih prikolic serije D

Gozdarske prikolice serije D se ponašajo z večjo nakladalno površino in nosilnostjo, ki se giblje med 13 in 18 ton. Zaradi svoje zmogljivosti so zanesljivo orodje za prenašanje različnih bremen v zahtevnejših gozdarskih nalogah.

Vzdržljive in trpežne gozdarske prikolice serije U za zahtevno sečnjo

Serija U je namenjena zahtevni sečnji, saj predstavlja vzdržljive in trpežne delovne stroje, ki lahko prenesejo velike obremenitve. Profesionalne gozdarske prikolice iz te serije so opremljene s 4-kolesnimi mehanskimi ali hidromehanskimi pogoni, kar zagotavlja stabilnost in učinkovitost, tudi v najtežjih pogojih.

Namen gozdarske prikolice

Gozdarska prikolica za manjši traktor je zasnovana za prevažanje tako surovega kot že obdelanega lesa. V skladu s tehničnimi standardi in varnostnimi predpisi EU Direktive o strojih ter njenimi amandmaji, gozdarska prikolica za manjši traktor nosi oznako CE, kar zagotavlja skladnost. 
Varnost in uporaba gozdarske prikolice

Uporabnik gozdarske prikolice je dolžan temeljito razumeti njeno delovanje ter upoštevati vsa varnostna opozorila. Ključno je, da sledi smernicam varstva pri delu, upošteva zakonodajo ter se drži predpisov s področja dela. Pomembno je, da se gozdarska prikolica za manjši traktor uporablja le za predvidene namene in da se ne presegajo njene zmogljivosti. Proizvajalec ni odgovoren za morebitno okvaro ali poškodbo, ki bi nastala zaradi neupoštevanja navodil.

Ključ do varnega upravljanja


Upravljanje s traktorjem in prikolico zahteva veljaven izpit. Delavec, ki upravlja s temi stroji, mora biti usposobljen za vožnjo s priklopnikom. To zagotavlja, da se gozdarska prikolica za manjši traktor pravilno uporablja in da je delo izvedeno na varen in učinkovit način. Skrb za izogibanje potencialno nevarnim situacijam je ključna odgovornost upravljavca.

Zdrav razum na prvem mestu

Strogo je prepovedano uporabljati gozdarsko prikolico pod vplivom alkohola, drog ali drugih prepovedanih psihoaktivnih snovi. To zagotavlja varnost in preprečuje potencialno nevarne situacije med delovanjem stroja.

Prepoved preseganja dovoljenih obremenitev

Pomembno je, da se uporabniki zavedajo dovoljenih obremenitev stroja. Preseganje teh meja ni dovoljeno in lahko vodi do okvare opreme ter ogroža varnost uporabnika in okolice.

Gozdarska prikolica za manjši traktor ni namenjena prevažanju ljudi. Uporablja se izključno za prevoz surovega ali obdelanega lesa. Upoštevanje tega pravila je ključno za preprečevanje nesreč in poškodb.

Varnost pri popravilih

Samostojno prenavljanje gozdarske prikolice ali uporaba rezervnih delov brez dovoljenja proizvajalca je strogo prepovedana. Vsi posegi v opremo naj bodo izvedeni v skladu s proizvajalčevimi smernicami.

Temeljita priprava pred uporabo

Pred nalaganjem na prikolico se je treba prepričati, da je v brezhibnem delovnem stanju. Popoln pregled nad delovno površino, stabilno parkiranje in zagotovljena varnost so ključnega pomena pred začetkom dela.

Vzdrževanje hidravličnega sistema za varno delovanje

Hidravlični sistem morajo redno servisirati usposobljeni in izkušeni serviserji. Zagotavljanje pravilnega delovanja sistema je ključnega pomena za varnost in zmanjšanje tveganja za okvare. Uporabniki morajo redno preverjati stanje hidravličnega sistema. Morebitne življenjsko ogrožajoče napake ali okvare je treba nemudoma odpraviti, da se ohrani varno delovanje opreme. Pred vzdrževalnimi deli na hidravličnem sistemu je ključno preveriti, ali sistem ni pod tlakom. To preprečuje morebitne nevarnosti pri vzdrževalnih posegih. Pri vzdrževalnih delih na hidravličnem sistemu je nujno uporabljati zaščitna očala in rokavice. To zagotavlja varnost in zmanjšuje tveganje za poškodbe. Pri vzdrževanju hidravličnega sistema je priporočljivo uporabljati originalne rezervne dele ali dele, ki jih priporoča proizvajalec. To zagotavlja kvaliteto in zanesljivost sistema.


nazaj na seznam