Varne in udobne prikolice za prevoz živali

31. julij 2023

Raziščite svet prikolic za prevoz živali! V naši ponudbi imamo širok izbor prikolic za prevoz goveda, prašičev, ovc in konjev. Prikolica za živali so oblikovane z namenom zagotavljanja varnosti in udobja med prevozom.

Prikolica za živali iz naše ponudbe je opremljena z različnimi varnostnimi funkcijami, ki poskrbijo za varno in udobno potovanje živali. Prikolica za živali ima vgrajene varnostne trakove, ima stene, ki preprečujejo premikanje živali, ter prezračevalne sisteme, ki omogočajo kroženje svežega zraka in zagotavljajo optimalne pogoje za prevoz. Poleg tega je na voljo tudi prikolica za živali z ločenimi prostori, ki omogočajo prevoz več živali hkrati ali pa vam daje dodaten prostor za prevoz drugih tovorov.

Prikolice za prevoz živali


Varovanje dobrobiti živali med prevozom

Vsako leto se na cestah, v zraku in po morju prevaža na milijone živali. Ti prevozi vključujejo ves od transportov živali do klavnic, prevozov na kmetije z namenom nadaljnje reke, pa tudi transporte v razne laboratorije, raziskovalne centre, tekmovanja, razstave. Vsi ti prevozi se štejejo za komercialni prevoz živali, saj imajo kot neposredni ali posredni cilj pridobitev dobička. Za organizacijo vožnje živali je ključno, da se upoštevajo splošni pogoji, ki omogočajo varno in čim manj stresno izkušnjo za živali.

V nadaljevanju so nekateri predlogi za organizacijo vožnje: prevažajte samo živali, ki so zmožne prestati načrtovano vožnjo. Poskrbite, da imate ustrezno prevozno dokumentacijo, preden naložite živali. Uporabite prevozna sredstva, ki so primerno izdelana, vzdrževana in zasnovana, da preprečujejo poškodbe, trpljenje in zagotavljajo varnost živali. Ravnanje z živalmi med prevozom, natovarjanjem in iztovarjanjem naj izvajajo samo usposobljeni posamezniki, ki imajo potrebna znanja za ravnanje z živalmi. Zagotovite zadosten prostor na prevoznem sredstvu, kjer lahko vse živali hkrati ležijo. Zagotovite primerno višino prevoznega sredstva, da živali lahko stojijo v naravnem položaju brez dotikanja strehe vozila. Med vožnjo zagotovite živalim hrano, vodo in počitek, če je potrebno. Imejte načrt ukrepov v primeru nepredvidenih situacij, vključno z zagotavljanjem prve pomoči živalim v primeru poškodbe. Ta seznam vam lahko pomaga zagotoviti skladnost s predpisi in dobro počutje živali med prevozom.Pravila in nameni voženj

Razlika med komercialnim in nekomercialnim prevozom živali se nanaša na namen in pogoje prevoza. Nekomercialni prevoz živali je namenjen zasebnim potrebam. Izvaja ga fizična oseba za lastne potrebe ali za potrebe družinskih članov s svojim lastnim vozilom ali vozilom, ki ga uporablja na podlagi najemne, zakupne ali lizinške pogodbe. Pri nekomercialnem prevozu oseba ne sme prejeti plačila ali drugega nadomestila. Za tak prevoz ne veljajo posebne licence ali dovoljenja. Pomembno je, da se prevoz opravlja v skladu z zahtevami Zakona o zaščiti živali in da živali imajo ustrezen dokument, ki dokazuje lastništvo. Komercialni prevoz živali pa je namenjen komercialnim dejavnostim, pri katerih je cilj pridobivanje dobička. To lahko vključuje prevoz živali za prodajo, prevoz na obrate za rejo ali klavnice, prevoz za razstave, tekmovanja ali preizkušanje. Pri komercialnem prevozu živali se poleg Zakona o zaščiti živali upoštevajo tudi določbe Uredbe Sveta (ES) 1/2005 o zaščiti živali med prevozom.

Prikolica za živali znamke Humbaur, znane po kvalitetnih in zanesljivih izdelkih, je nepogrešljiv pripomoček za prevoz živali. Prikolica za živali ima trdno šasijo, ki je vroče cinkana in ima vzdolžni nosilec. Ogrodje prikolic je prav tako izdelano iz vroče cinkanega okvirja, stranice pa so lahko iz plastike, lesa ali aluminija. Stranska vrata omogočajo enostaven dostop do prikolice. Za lažje nakladanje je rampa opremljena s hidravličnimi vzmetmi in prevlečena z gumo. Poleg osnovne opreme, ki jo vključuje prikolica za živino, ponujamo tudi dodatno opremo, s katero lahko prikolico še bolj prilagodite svojim potrebam. V naši ponudbi imamo različne modele, ki nudijo nosilnost od 1.000 kg do 1.662 kg. Prikolice za živali Humbaur so zasnovane tako, da omogočajo varno in udobno prevoz živali. Zagotavljajo visoko kakovost, trajnost ter prilagodljivost glede na vaše specifične zahteve.


nazaj na seznam