Traktorske prikolice Wöz – zanesljiva izbira za učinkovito delo in varno vožnjo

26. september 2023

Na podlagi naših strokovnih izkušenj in želja strank smo se odločili ustvariti lastno blagovno znamko traktorske prikolice Wöz. Znani smo po proizvodnji kakovostnih traktorskih prikolic, gradbenih prikolic in prikolic za prevoz bal. Z veseljem delimo naše znanje o teh panogah s kupci, da jim pomagamo pri nakupu traktorske prikolice Wöz in zagotovimo zadovoljstvo pri delu z našimi stroji in opremo.

Traktorske prikolice Wöz so narejene zgolj iz visokokakovostnih materialov. Traktorske prikolice Wöz so posebej zasnovane in oblikovane z namenom zadovoljiti potrebe kupcev ter povečati učinkovitost in zanesljivost v primerjavi s konkurenco. Pri oblikovanju teh prikolic je pomembno sodelovanje s končnimi uporabniki, kar omogoča, da so traktorske prikolice Wöz prilagojene njihovim zahtevam skozi celotno življenjsko dobo.

Pri izdelavi traktorskih prikolic uporabljamo komponente najbolj priznanih evropskih podjetij, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje ob pravilni uporabi. Traktorske prikolice Wöz predstavljajo izjemno priročne naprave za prevoz različnih vrst tovora. V naši ponudbi imamo veliko različnih modelov traktorskih prikolic. Te prikolice se med seboj razlikujejo glede na namen uporabe, velikost, nosilnost in dodatne funkcije, kar omogoča, da izberete prikolico, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Vse traktorske prikolice Wöz so izdelane iz visokokakovostnih materialov in zagotavljajo visoko zmogljivost tudi ob vsakodnevni intenzivni uporabi.Varnostna pravila za vožnjo s traktorji in prikolicami v cestnem prometu

V nadaljevanju bomo podali nekaj nasvetov za varno vožnjo s traktorji in traktorskimi prikolicami v cestnem prometu. Traktor lahko vozijo le vozniki, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje kategorije F, so usposobljeni za delo s traktorji in traktorskimi priključki ter niso pod vplivom mamil, alkohola ali psihoaktivnih zdravil. Poskrbite, da je traktor registriran, kar pomeni, da ima opravljen tehnični pregled in ima veljavno zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Prav tako mora biti tehnično brezhiben, s prižganimi in čistimi lučmi ter odsevniškimi napravami. Če vlečete priključek, ki je širši od traktorja, mora biti traktor ustrezno opremljen tudi z utripajočo rumeno lučjo.

Na traktorju in delovnem stroju sme poleg voznika biti še ena oseba, vendar samo, če je na njem vgrajen sedež za prevoz oseb, ki je vpisan v prometnem dovoljenju. Traktorskih priključkov ni dovoljeno uporabljati za prevoz oseb. To pomeni, da ni dovoljeno, da se osebe vozijo na traktorskih priključkih. Med vožnjo je obvezno, da so vse osebe v motornem vozilu, pri katerih so vgrajeni varnostni pasovi, pripete na način, kot je določil proizvajalec vozila glede na zadrževalni sistem.

Skrb za varnost na cesti

Otroci, ki so manjši od 140 cm ali tehtajo manj kot 36 kg, morajo biti med vožnjo v motornem vozilu zavarovani s primernim zadrževalnim sistemom, ki ustreza njihovim fizičnim značilnostim. V vozilu, ki nima zadrževalnega sistema, ni dovoljeno prevažati otrok, mlajših od treh let. Otroci, stari od treh let in manjši od 140 cm, se smejo prevažati le na zadnjih sedežih vozila. Ko traktor vleče tovorno ali priklopno vozilo, je dovoljeno prevažati največ pet oseb v prostoru za tovor, če je njihova prisotnost potrebna za nalaganje ali razlaganje tovora. Pri vožnji s takšno kombinacijo je ključno, da voznik vedno prilagaja hitrost vožnje razmeram na cesti, po kateri se traktor premika, in upošteva lastnosti ter stanje priklopnega vozila ali priključka ter prav tako upošteva naravo in stanje tovora, ki je v priklopnem vozilu. To omogoča varno in ustrezno vožnjo s traktorjem in pripadajočim tovornim ali priklopnim vozilom. Pri vključevanju v promet je potrebno skrbno preveriti, ali je dovolj prostora na cesti za varno vključitev.

V skladu s pravili o označevanju počasnih vozil morajo biti vozila, katerih konstrukcijsko določena največja hitrost ne presega 40 km/h, in njihova priklopna vozila opremljena s tablo za označevanje počasnih vozil na zadnji strani vozila. Ta tabla mora biti homologirana v skladu s Pravilnikom UN/ECE R 69 in je v obliki trikotnika. V primeru skupine vozil, kot je traktor s priklopnim vozilom, kot je prikolica ali vlečeni traktorski priključek, kot je trosilnik ali samonakladalka, je potrebno označiti le zadnje vozilo v skupini, kar pomeni označiti priklopno vozilo. Poleg tega mora biti traktor, ko je vključen v cestni promet, opremljen z obvezno opremo, ki vključuje komplet prve pomoči za avtomobiliste, varnostni trikotnik za označitev ustavljenega vozila na cesti, ki mora biti homologiran v skladu s Pravilnikom UN/ECE R 27, ter podložne zagozde. Za priklopno vozilo je potrebno imeti tudi dodatno zagozdo.

Pri delu s traktorjem in traktorskimi priključki imejte ves čas v mislih svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Verjamemo, da lahko k temu pripomorejo tudi skrbno izbrane traktorske prikolice Wöz, ki so zasnovane tako, da vam zagotavljajo vrhunsko stabilnost in zanesljivost ne glede na okoliščine.


nazaj na seznam