Raznolika ponudba tovornih prikolic za avto za vsak namen

7. december 2023

Vsestranska tovorna prikolica za avto ponuja rešitev za prevoz raznolikega tovora. V naši ponudbi boste našli avtoprikolice različnih modelov, prilagojenih različnim potrebam, namenom in vrstam tovora.

Enostavna tovorna prikolica za avto

Med najbolj priljubljene modele spadajo enostavne avto prikolice, idealne za prevoz osebnih predmetov, kot so pohištvo, športna oprema, kolesa, smuči in podobno. Enostavna tovorna prikolica za avto se preprosto priključi na vozilo in nudi praktično rešitev za vsakodnevne prevoze.

Specializirana tovorna prikolica za avto

Poleg osnovnih modelov imamo v ponudbi tudi specializirane avtomobilske prikolice, med katerimi so boks prikolice, hladilne in prodajne prikolice ter prikolice za prevoz živali. Ne glede na potrebo ali namen prevoza boste v naši ponudbi našli ustrezno rešitev, prilagojeno vašim specifičnim zahtevam.

Avtomobilske prikolice Humbaur

V naši pestri ponudbi prevladujejo avtomobilske prikolice priznanega nemškega proizvajalca Humbaur. Podjetje je specializirano za izdelavo avtoprikolic različnih modelov, ki so rezultat nenehnega poslušanja želja strank in izkušenj v zahtevni vsakodnevni uporabi.

Največja izbira prikolic na enem mestu

Ponujamo vam največjo izbiro avtomobilskih prikolic na enem mestu. Naša ponudba zajema različne modele, ki zadovoljijo širok spekter potreb in zahtev uporabnikov. Če imate dvome glede izbire, se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri najboljše avtoprikolice za vaše potrebe.


Varnostna navodila za prikolice

Tovorna prikolica za avto dodaja uporabnost, vendar je varnost pri vleki ključnega pomena. Tri ključne dejavnike – hitrost, masa in pravilno nalaganje tovora – je treba upoštevati za varen transport. Sezona obnove domov ali prevoza različnih tovorov prinaša tudi izzive vleke prikolice. Ne glede na to, ali gre za lahko prikolico ali večjo tovorno prikolico, vožnja zahteva izkušnje in previdnost.

Obvladovanje izzivov na cesti

Pripeta tovorna prikolica za avto podaljša dolžino in pri večjih tovornih prikolicah tudi širino vozila. Vožnja s povečano razsežnostjo zahteva večjo pozornost pri prehitevanju, zavijanju in parkiranju.

Prilagojena hitrost

Nekateri vozniki s priklopnimi vozili na avtocesti kljub najvišji dovoljeni hitrosti za prikolice (100 km/h) prehitevajo ostala vozila, ki peljejo 130 km/h, kar pomeni, da ne sledijo priporočilom in pravilom cestnega prometa.

Ključ do varnosti na cesti

Druga velika past pri vožnji s prikolico je nepravilno naložen tovor. Pri tem je ključnega pomena enakomerna porazdelitev teže na prikolici. Vlečna kljuka ni namenjena nošenju celotne mase, zato mora biti teža enakomerno razporejena, da jo nosijo kolesa prikolice. Nepravilno naložen tovor lahko privede do nevarnih situacij, kot je učinek privzdigovanja zadnjega dela vozila, ki otežuje obvladovanje avta s prikolico.

Umirjanje nestabilne prikolice - ključna vloga zaviranja

V primeru nihanja ali izgube smerne stabilnosti prikolice se pogosto zmotno poseže po plinu, kar lahko poveča nevarnost prevračanja vozila. Namesto tega je ključnega pomena takojšnje zaviranje, s čimer aktiviramo naletno zavoro na prikolici, kar prispeva k hitrejšemu umirjanju situacije.

Varnostna izbira - avtomobili z elektronskim nadzorom stabilnosti

Varnost pri vleki prikolice se poveča, če izberete avtomobil s sistemom za elektronski nadzor stabilnosti (ESC), ki vključuje tudi nadzor priklopnega vozila. Tak avtomobil samodejno prilagodi zaviranje in stabilizira prikolico, kar je še posebej pomembno pri vleki večjih in težjih prikolic. Priporočljiva je tudi izbira avtomobila z zadnjim ali štirikolesnim pogonom za dodatno varnost.

Prilagajanje zaviranja pri vožnji s prikolico

Pri vožnji s prikolico je ključno prilagajanje zaviranja, saj dodatna teža vpliva na vozne lastnosti avtomobila. Vključevanje na cesto zahteva več rezerve, saj zavorna pot postane daljša, avto pa ne more tako odločno pospeševati kot običajno. Zavedajte se vpliva dodatnih kilogramov pripete prikolice na zmogljivosti vozila in se pravočasno prilagodite prometnim razmeram.

Previdnost pri dolgih in strmih spustih z prikolico

Dolgi in strmi spusti zahtevajo dodatno previdnost. Pri zaviranju si pomagajte z motorjem, da preprečite pregrevanje zavor na avtu. Pri spustih ohranjajte zmeren tempo in spremljajte zavorno zmogljivost, da zagotovite varno vožnjo po klancih.


nazaj na seznam