Prikolica za prevoz vozil - odkrijte našo široko ponudbo

28. julij 2023

V primeru, da vas zanima prikolica za prevoz vozil, vam priporočamo, da pregledate našo spletno stran, kjer boste našli široko ponudbo različnih prikolic. Med našimi izdelki boste našli tudi prikolice za prevoz motornih koles, prikolice za prevoz avtomobilov, na voljo pa je tudi boks prikolica za prevoz vozil.

Proizvajalec Humbaur je že vrsto let znan kot eden vodilnih nemških proizvajalcev prikolic. S stalnim izobraževanjem in nadgradnjo tehnologije zagotavljajo, da je prikolica za prevoz vozil kakovostna in zanesljiva in da je prikolica za prevoz vozil oblikovana tako, da uporabnikom dolgo časa služi in jim olajša delo. Vse prikolice Humbaur so konstruirane in izdelane na enem mestu, kar zagotavlja visoko kakovost vsakega izdelka. Na naši spletni strani lahko poiščete prikolico za prevoz vozil, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Ponudba je raznolika in prepričani smo, da boste našli ravno tisto prikolico, kar iščete.


Prikolica za prevoz vozil

Ključ do varnega in zanesljivega prevoza

Pri prevozu vozil je bistveno, da se uporabljajo primerna vozila, ki imajo ustrezne točke za privezovanje z ustrezno jakostjo. Načrt pritrjevanja mora slediti istim osnovnim načelom kot pri prevozu strojne opreme, vendar je potrebno upoštevati tudi nekaj dodatnih točk: vozilo ali prikolico je treba prevažati z zategnjeno parkirno zavoro. Krmilo mora biti zaklenjeno, kolesa pa po možnosti podložena. Vozilo je treba prevažati v najnižji možni prestavi, če je to mogoče. Podložke, ki se uporabljajo za porazdelitev pritiska, je treba varno pritrditi na nosilno vozilo. Trenje med pnevmatikami in krovom z zategnjeno parkirno zavoro ni dovolj za preprečevanje premikanja. Zato je treba zagotoviti ustrezne ukrepe za varno pritrjevanje vozil med prevozom.

Pri prevozu vozil je ključno, da se uporablja ustrezna oprema za privezovanje. Vsak privez mora vključevati napenjalno napravo, trakove za preprečevanje gibanja naprej in nazaj pa je treba pritrditi pod kotom, ki je manjši od 60° glede na vodoravni položaj, da dosežemo največji učinek. Med vožnjo je pomembno redno preverjati napetost trakov in po potrebi jih ponovno zategniti. Trakove je treba pravilno privezati na dele vozila, osi prikolice ali šasijo, ki so za to primerni. Pri tem pa moramo paziti, da preprečimo pritiskanje ali poškodovanje drugih delov vozila, kot so zavorne cevi, cevi ali električni kabli. Prevoz naloženih vozil ni priporočljiv, vendar če je nujen, je treba biti še posebej pozoren na višje težišče in možno zmanjšanje ravnotežja med zavijanjem ali zaviranjem. Za zmanjšanje možnosti neuravnoteženosti je morda potrebno dodatno pripenjanje na šasijo vozila. Pri prevozu je nujno upoštevati pravilno uporabo opreme za privezovanje in zagotoviti varno prevažanje vozil ter zagotavljanje varnosti v prometu.

Pri prevozu avtomobilov je pomembno zagotoviti ustrezno zavarovanje vozil. Običajno se uporablja kombinacija privezovanja in blokiranja. Če vozilo prevažamo na ravnem ali rahlo nagnjenem površju proti sprednjem delu za največ 10 stopinj, je treba uporabiti bloke. Dva bloka se namestita pred sprednjimi kolesi in dva za katerikoli par koles. Priveze pa je treba namestiti na najbolj sprednji par koles. Če je skupna teža vozila večja od 3500 daN, je treba privezati tako sprednja kot zadnja kolesa. Prav tako je treba pred in za vsakim kolesom namestiti bloke. Pri prevozu vozil je nujno upoštevati ustrezno zavarovanje in blokiranje vozil, da se prepreči morebitno premikanje med prevozom in zagotovi varno prevažanje.Odlična izbira za vaše potrebe

Za konec pa sledi še opis kakovostne nagibne tandemske prikolice za prevoz vozil znamke Humbaur FTK 204020, ki je odlična izbira za vaše potrebe. Prikolica za prevoz vozil se ponaša z odličnimi tehničnimi specifikacijami. Notranje mere prikolice so 4.000 x 2.000 x 50 mm, medtem ko so zunanje mere 5.375 x 2.050 x 630 mm. Skupna teža prikolice znaša 2.000 kg, z možnostjo nosilnosti do 1.370 kg. Prikolica sama tehta 630 kg, pri čemer je višina tovora 580 mm. Za stabilnost in vzdržljivost so nameščene 10-palčne gume, omogočen pa je tudi kot dostopa 9 stopinj. V opremo prikolice vključuje trdno in cinkano šasijo in okvir za zagotovitev trajnosti. Cinkana nagibna ploščad olajša natovarjanje in raztovarjanje vozil.


nazaj na seznam