Gozdarsko dvigalo za traktor bo olajšalo vaše delo v gozdu

27. november 2023

Palms, vodilno podjetje na področju gozdarskih izdelkov, ponuja vrhunsko gozdarsko dvigalo za traktor za tiste, ki se ukvarjajo s prevozom in obdelavo večjih količin lesa ter drugih gozdarskih produktov. Njihova linija gozdarskih dvigal je zasnovana za zagotavljanje kakovosti, zmogljivosti in zanesljivosti. S kombinacijo izdelkov, narejenih iz najboljših materialov, lahko ustvarite orodje, ki olajša različna gozdarska dela, pri tem pa ohranja vzdržljivost in učinkovitost.


Spravilo lesa - izzivi in prilagodljive metode

Spravilo lesa predstavlja eno izmed najzahtevnejših in najdražjih opravil pri pridobivanju gozdnih lesnih sortimentov. To delo poteka v raznolikih terenskih in vremenskih razmerah, kar predstavlja velik izziv. Pri spravilu je porabljena obsežna količina energije, del te energije gre za gradnjo in vzdrževanje traktorskih vlakov, drugi del pa za zbiranje in vlačenje lesa. Na primer, za spravilo 1 m³ lesa porabimo približno dvakrat več goriva in maziva kot pri sečnji ter približno polovico toliko kot pri prevozu lesa s prekladanjem.


Prilagodljive metode spravila lesa

Pri spravilu lesa se soočamo z različnimi izzivi, vključno s premikanjem lesa od panja do kamionske ceste v raznolikih terenskih pogojih. Običajno se uporablja več načinov spravila, kot je na primer ročno spravilo od panja do traktorske vlake, nato pa spravilo s traktorjem ali žičnico do kamionske ceste. V najtežjih delovnih razmerah je potrebno celo kombinirati več različnih načinov spravila, kot so ročno spravilo, spravilo z žičnico in spravilo s traktorjem. V Sloveniji je skoraj devetdeset odstotkov gozdnih površin, ki so primerne za delo s traktorji in na katerih je mogoče spravljati les od panja do kamionske ceste z enim načinom spravila lesa in enim spravilnim sredstvom.


Prilagojeni kmetijski traktorji za učinkovito delo v gozdu

Najpogostejša skupina traktorjev, prilagojenih za delo v gozdu, so prilagojeni kmetijski traktorji. Ti traktorji se stalno izboljšujejo in prilagajajo potrebam dela v gozdu. Njihova prilagodljivost vključuje različne funkcije, kot so hidravlično in daljinsko vodeni vitli, raznolike izvedbe atestiranih varnostnih kabin, prednji pogon, kolesne verige ter zadnjo naletno hidravlično desko. Pogosto imajo tudi sprednjo rampno ali poravnalno hidravlično desko, ki omogoča učinkovito delo v zahtevnih terenskih razmerah.Inovativno gozdarsko dvigalo za traktor Palms

Gozdarsko dvigalo za traktor podjetja Palms je visoko kakovostno in posebej zasnovano za potrebe gozdarske in lesne industrije. Gozdarsko dvigalo za traktor Palms omogoča varno in učinkovito delo pri spravilu lesa. Njihova izjemna zmogljivost je združena z inovativnimi funkcijami, ki omogočajo prilagodljivost razmeram na terenu. Uporaba najvišje kakovosti materialov zagotavlja dolgo življenjsko dobo in zanesljivost, medtem ko ergonomska oblika dvigal povečuje produktivnost in olajša delo operaterjev. S širokim naborom dodatne opreme je gozdarsko dvigalo za traktor Palms optimalna izbira za različne dejavnosti v gozdarski panogi. Če si želite izboljšati učinkovitost vaših operacij in optimizirati delovanje, so gozdarska dvigala podjetja Palms odlična izbira.


Gozdarska dvigala - zanesljiva pomoč pri gozdarskih delih

Gozdarsko dvigalo je ključno orodje pri nakladanju in razkladanju lesa ter odpadnega materiala. Dvigala Palms se ponašajo z robustno gradnjo, veliko zmogljivostjo in visoko hitrostjo. Pri 2. seriji gre za kompaktna dvigala, ki kljub svojim manjšim dimenzijam ponujajo izjemno vzdržljivost in preprosto uporabo. Ta serija dvigal je prilagodljiva in se lahko montira na različne platforme. Dvigala 3. serije so zasnovana za pripravo drv in odstranjevanje bal sena s polj ter imajo največji doseg 6,7 m.

Če potrebujete zmogljivo dvigalo, ki ne zahteva velikega traktorja, je 4. serija prava izbira. Ti lahki in kompaktni modeli uporabljajo enake visokotehnološke sestavne dele kot večje serije dvigal. Za vsakodnevna gozdarska dela pa so idealna dvigala iz 5. in 7. serije, ki se lahko namestijo na različne prikolice, sekalnike, drobilnike ali traktorske okvire. Ne glede na vaše potrebe, vam nudimo zanesljiva in učinkovita gozdarska dvigala za vsako situacijo.

V zaključku je treba poudariti, da so gozdarska dvigala podjetja Palms inovativna rešitev za številne izzive, s katerimi se srečujejo gozdarski strokovnjaki. S svojo visoko kakovostjo, zmogljivostjo ter prilagodljivostjo različnim terenskim razmeram predstavljajo ključno orodje pri nakladanju, razkladanju lesa in odpadnega materiala.


nazaj na seznam